Hoe werk je met VET?

Een gids bij een gids?

 

Je kunt Vet stap voor stap doornemen met behulp van het menu in de linkerkolom van je pagina. Dan weet je zeker dat je alle elementen die bij vormgeving een rol spelen tegen. Maar, je kunt natuurlijk ook hoofdstukken kiezen die je interessant vindt of waar je gewoon nieuwsgierig naar bent. Maar je kunt natuurlijk ook eens door de hoofdstukken heen ‘zappen’.

 

Basis en verdieping

Elk hoofdstuk bevat een basis- en een uitbreidingsgedeelte. In de basis vind je wat je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen. Je vindt er ook adviezen die je direct in de praktijk kunt toepassen. Soms staan er buttons op de pagina waarmee je door kunt klikken naar voorbeelden of aanvullende informatie. Je herkent de basispagina’s aan de witte achtergrondkleur. Voorbeelden op de basispagina’s staan op een grijs vlak.

De elementen die in de basisinformatie aan de orde komen, worden in de uitbreiding uitgewerkt. Die uitwerkingen zijn interessant als je meer interesse hebt in de gedachtes en idee├źn achter de vormgeving (de rationale), in de achtergronden en in alternatieven (Kan het anders?). Ook hier staan soms buttons waarmee je doorklikt naar voorbeelden of aanvullende informatie. Je herkent de verdieping aan de gele achtergrondkleur van de pagina’s.

 

Basisgedachte

Vet beschrijft de vuistregels die je kunt gebruiken om jouw boodschap helder en doorzichtig over te brengen. De basisgedachte van Vet: lees, probeer uit, kijk wat jou ligt en pas toe wat je leest en uitgeprobeerd hebt. Maar, vooral: durf ook buiten de lijntjes te kleuren, wijk af, laat je gevoel een woordje meespreken en wees vooral tegendraads en eigenzinnig!

 

Wees geen volger

Wordt een gebruiker